Busade lite med sötisen på förmiddagen när...

Busade lite med sötisen på förmiddagen när jag äntligen kommit hem. När jag inte orkade mer sa jag; nu orkar jag inte mer. "mamma, lite mer!" fick jag tills svar. Så då kunde jag ju inte säga nej ;) För några dagar sen sa hon, snälla pappa, titta apan. När hon ville se Nicke nyfiken. Klart hon fick det då! Hon är helt underbar den där.


Dottern hittade sin fars ena smutsiga stru...

Dottern hittade sin fars ena smutsiga strumpa på golvet idag. Mamma? frågade hon. Nej, det är pappas svarade jag. Pappa? frågade dottern. Ja, svarade han kan du lägga den i tvätten? MmM, svarade dottern glatt och försvann iväg med strumpan. Sedan hördes så, så, så å så inifrån badrummet. Strax efter ett knäppande och sen blippande. Va gör hon?, undrar pappan och kastar sig iväg mot badrummet. Tvättar strumpan mumlade jag. Mycket riktigt. Dottern gick in till tvättmaskinen, la i strumpan och startade maskinen. Hon är inte dum den där inte! Man får passa sig för vad man säger..


Detta är vår nya säng! Efter lite vridande...

img_9852 (MMS)

Detta är vår nya säng! Efter lite vridande och vändande, räknande och klurande så bestämde vi oss för att vi kan köpa sängen nu! (min bror köper den andra så det gjorde ju en del.) :D  vi var dit och provade båda två idag. Så har vi lagt en handpenning. Leveranstid ca 3-4 veckor. Min rygg och jag längtar!! Nu mat, lägga Alva och sedan söndagsslöande! Är trött efter jobbdygnet. Imorron p-möte, får se hur Alva mår och så hoppas jag hon somnar i vagnen. Annars blir det vab. På onsdag är det kbt igen så då måste hon vara frisk!  Xoxo


Så här glad är jag oftast. Trots förkyldni...

img_3718 (MMS)

Så här glad är jag oftast. Trots förkyldning, spräckt trumhinna, feber och extrem hosta.


Så här har jag roat mig idag.. Ett bevis p...

img_6019 (MMS)

Så här har jag roat mig idag.. Ett bevis på att jag varit duktig allafall :)


Måste verkligen spara varenda krona jag ha...

Måste verkligen spara varenda krona jag har, så gott det går med alla läkarbesök och penicillinkurer, så att jag så snart som möjligt kan investera i en ny säng. Efter olyckan funkar det inte riktigt som det ska. Den nya blir en som är specialutprovad och som ska göra att jag ligger som en prinsessa. Men att få ihop en tjugo, tjugofem tusen är ingen handvändning, speciellt inte med alla läkarbesök, mediciner och vabande.. Men det är ett måste. Tror inte jag sovit en hel natt utan att vakna av smärta senaste året. Vaknar flera gånger per natt och har sjukt ont. Ibland tar det 2-4 h innan jag somnar igen.. På varje tillfälle. Dock har jag ju börjat min lära-sig-att-sova-grej och jag ligger inte vaken lika länge längre. Det är ju skönt. Men senaste nätterna har varit katastrof och inatt hade jag lika gärna kunnat sova på ett betonggolv.. Jag försöker inbilla mig att bättre sömn leder till ökad toleransnivå vilket i sin tur ger högre smärttröskel. Men det är ju bara vad jag hittat på i mitt huvud. Fast man kan ju hoppas. Nu är det bara de där tusenlapparna som ska skrapas ihop mellan allt vabande och de gånger jag är hemma pga ryggen. Var kbt idag och det ger väldigt bra verktyg att jobba med, ger också tankeställare som jag gillar. Funderingar och teorier. Idag la jag några surt förvärvade hundralappar på en örontermometer. En sån som de har på sjukhusen. Ett halvt impulsköp, ja den delen att det blev just den och just idag. Men en sån termometer hat jag varit på jakt efter sen graviditeten. Så det var ju skönt att komma till skott. Känns bra också då dottern är sjuk så mycket och har feber så ofta. Hon gillar verkligen inte den andra så vi hoppas det kommer gå lättare nu. Men efter detta är det slut med shoppandet, om det inte verkligen är nåt vi behöver. Så jag kan spara till en ny säng. Läkarbesöket idag var okej. Dock kunde han inte säga eller skriva att detta var för resten av livet, utan just nu. Vilket jag egentligen är glad för, då jag ännu inte gett upp hoppet. Utan jag tror på att nån gång i framtiden bli fri från smärtan. Imorron=operation. En annan dag, en annan sak att oroa sig för. En annan utmaning. Blir nog bra till sist. Hoppas jag kan simma med jobbet bara.


Julafton?

Man skulle ju nästan kunna tro det.
Är ju 24e idag och jag lägger upp bilder från julafton :)


Brorsorna äter julfrukost. Lite tidigt för deras smak, men ändå senare än vad vi bestämde från början :)


Alva och morfar tittar på Kalle. (har med flit inte med några kort på mormorn då hon var så sjuk)


Julpuss, mor och dotter


VA?? Kommer tomten nu?!? Och jag kan se det här uppifrån?


Tittar och vinnkar till tomten. Sedan kastade vi oss handlöst ner för trappen..


Sprang fram till dörren där tomten kom! Utan att någon berättat hur man gör så..


..slog hon sig ner och sträckte upp händerna för att ta emot paket.
Det måste vara nåt som ligger i barnens gener ;)

Eftersom att detta är en blogg som läses av barn, tar vi oss ingen närmare titt på tomten. Så kramandet och sådant uteblir. Vi trodde först att hon skulle bli lite rädd för tomten. Men icke då! Inte det minsta. Var bara skoj!


Morfar och Alva bygger med legot som kom från tomten.


Det här var skoj!


Juldagen och vi leker med mer lego. Tomteluvan drog hon på sig själv.


Urspråning är det roligaste. :P Som morfar gör ;) ;)


Hjälper mormor och morfar att laga nyårsmiddag.


Alva och gammelfarfar.


Äter toast skagen.


mmm smaskens med julmust!


Slut igen!? Dålig service på det här stället!


När sjuklingen sedan var hemkommen (efter nån dag) tog mamman fram saxen. Här är precis innan.


Nyfriserad och nyligen rammlat ur sängen.


Nu sover hon gott i sin nya säng. Minst 60 år är den faktiskt. Mormorn har sovit i den och innan dess så har mormors kusin sovit i den.
Den andra sängen har dottern själv plockat ur spjälorna på. INgen hit direkt och risk fanns att hon fastnade med huvudet.
En kväll när hon skulle sova hörde vi hur det smällde och bankade. Jag sa till maken att nu har hon plockat lös spjälorna igen.
Mycket riktigt.
Så fort jag la handen på hennes dörr så kastade hon sig handlöst ner i sängen och försökte gömma spjälan under täcket. Var på hon utbrister med riktigt förvånad röst OJ!
Ja, men tack då. Så ska man utan att skratta, tala om för henne att det är sova som gäller och inte leka, lyckas sätta tillbaka spjälan och ta sig ut därifrån..
Jag gjorde väl ett mer eller mindre bra jobb.
Ska försöka laga de spjälor som är lösa eller på väg att lossna så att det går att använda den igen om det blir fler bebisar i denna släkt. Vore ju superskoj om den tom höll så mina barnbarn kan ligga i den :D
För då har morfarn sovit i den, mamman och morbröderna, dottern, förhoppningsvis morbrödernas kommade avkommor samt dotterns. Det vore väl nåt??


Idag ska vi ta oss en sväng till sova och prova en ny säng till mamman och pappan.

So long
XoXo

Nu sover hon gott i "nya" sängen! Sängen s...

img_8306 (MMS)

Nu sover hon gott i "nya" sängen! Sängen som både mamman och morbröderna sovit i. Hoppas hon sover gott hela natten. Igår var vi till Pontus och träffade mormor och morfar. Tog en prommis in till stan, vi gick nån timme. Käkade lunch, var på systemet, morfarn köpte en iphone fyra, så nu har 3 av 5 fyran och 4 av 5 har iphone. ;) hihi  Åkte tillbaka till bror, han barrade och det var mitt fel ;) Alva lekte som en toka. Jag och bror drog till maxi. Sen for alla utom bror hit, Alva åt välling och dök i säng. Skulle prompt ha mormor som la henne OCH hålla hennes hand när hon skulle sova. Lilla sötnosen ville väl inte hon skulle åka. Vi tog en snabbfika och mormor och morfar åkte hem. Idag har jag gjort rent hennes säng som stått i över 20 år, sen bäddade hon och jag i den. Hon har feber igen och ont i örat. Var på närakuten och  det är första stadiet på öroninflammation. Så vi får se vad det blir för följetång.


Alva och morfar åker t-bana

img_1288 (MMS)

Alva och morfar åker t-bana


Note to self. Alva vaknar inte när man ger...

Note to self. Alva vaknar inte när man ger henne nässpray ett par gånger. Bra att veta och hon slutade snarka :) ibland tycks hon vakna för minsta lilla och ibland sover hon igenom allt, verkligen allt! En blandning av mamman och pappan. Hihi


Alva har valt kläder själv.  Efter blöjbyt...

img_7471 (MMS)

Alva har valt kläder själv.  Efter blöjbyte skulle absolut mysbyxorna på. Så jag trodde vi kunde ta av klänningen men när den var halvvägs av blev hon sur. Nej nej nej, mamma! Så drog hon upp klänningen igen, gav mig boleron som också skulle på. Notera att raggisarna, som mormor gjort, är ett måste. Tur de nästan är i samma färg som klänningen ;) men som pappan sa, hon är ju bara hemma. I vanliga fall brukar hon ha ett balsband )eller band brukar hon också säga) runt halsen. Det är en av medaljerna från babysimmet. De har sina idéer de där små sötnosarna.


Till mitt största fan! Emanuel tror jag ha...

img_5993 (MMS)

Till mitt största fan! Emanuel tror jag han heter. Hoppas du har lika skoj som jag!!


Intressant. Nån som bokmärkt min blogg men...

Intressant. Nån som bokmärkt min blogg men jag har ingen aning om vem det är.. Och ett urgammalt inlägg var kommenterat. För typ ett år sen. Jaja intressant allafall. Nej, Sandra menade inte dig. Menade Zandra ;) Helen, vi måste bestämma kväll snart! Idag kan jag glädja mig med minus 2.8 kg på vågen på bara nio dagar :) idag är dag nio. Hihi går det så här bra är jag ju snart klar. Fast då kan jag ta lite extra kanske :D idag skulle dotter promt ha klänning på sig till dagis. Så det fick hon väl. Men jag lyckades avstyra tomteklänningen som hon ville ha. Då kanske de tror vi är helt galna. Nej, nu ska jag se om jag hittar nån bild som Alvas största fan ska få.


Idag har jag köpt födelsedagspresenter til...

Idag har jag köpt födelsedagspresenter till dotter! Jepp vet att det är länge till hon fyller (men det kommer gå alldelens för fort i allafall) och jag kunde helt enkelt inte låta bli. Två paket blev det. Var ute i god tid förra året med ;) hihi


Okej, om nån är intresserad så överlevde j...

Okej, om nån är intresserad så överlevde jag tandläkarbesöket. Jag var svettigare än värsta träningspasset på gymmet. Nej, jag överdriver inte. Eller jo kanske liiite, men inte mycket. ;) nåt som däremot inte överlevde var min nacke. Fy tusan. Nähä, kommer fortfarande inte in på fks hemsida.. Har inte gjort på snart 3 veckor. Lär ringa dem nu så jag kanske kan få pengar nån gång..


Notera klockslaget. 15.29 Då först kommer ...

img_6615 (MMS)

Notera klockslaget. 15.29 Då först kommer våran post om dagarna och detta är inte ovanligt sent. Faktum är att ibland kommer den senare. Man tror man ska bli utan den dan...


Perfekta kombon? Igår hade de passat bäst ...

Perfekta kombon? Igår hade de passat bäst med skridskor till jobbet. Eller kanske flytväst? En perfekt kombo hade kanske varit båda två? Det var inte vattenpölar ute igår. Det var sjöar. Att då ta en promenad med jobbet var inte riktigt art föredra. Men vi tog en kortis, i hällregn och uträttade de ärenden vi skulle. Men motionsdelen blev lite lidande.. Idag är nog isdobbar att föredra. Imorron blir det att jobba extra. Lite ont om folk som inte behöver vara hemma. Så håll tummarna att dotter får vara frisk denna veckan. Behöver jobba.


Sitter hos tandläkaren.. Usch och fy! Hata...

Sitter hos tandläkaren.. Usch och fy! Hatar verkligen det. Denna gången ska det ta 45 min. Jag tackar än en gång Sandra för att hon slog mig med mobilen så alla dessa extra besök är nödvändiga.. Är lite mycket nu.. Ska till läkaren två gånger nästa vecka. Varav ena gången kommer kosta ca 750 :- inte direkt vad jag vill lägga pengar på nu. Andra gången ska jag ta bort ett födelsemärke. Inte heller nåt jag tycker speciellt mycket om. Bläar för alla sånna här saker men biter ihop och uthärdar. Så kan jag ge mig själv en klapp på axeln för att jag är så duktig. ;)


stark

Att vara stark är inte att springa fortast eller att hoppa högst.
Att vara stark är inte att veta bäst och vara främst.
Att vara stark är att acceptera livets villkor.
Att vara stark är att tänka om, när livet inte blir som du planerat.
Att vara stark är att se möjligheterna i det som verkar omöjligt.
Att kämpa trots motvind och låta dagen bli till en utmaning samt att inte ge upp.


Så det så :P

Alva har hjälpt till att duka fram till fr...

img_9948 (MMS)

Alva har hjälpt till att duka fram till frukosten. Ser du skålen med soygurt längst bak ;) den tog mamman fram. Hihi


Snart bara en och en halv timme tills jag ...

Snart bara en och en halv timme tills jag får åka hem till min underbara familj! Idag ska vi ha myslördag. Hihi Har haft natten.. Blir att sova med Alva sen.


Inte vacker, men dock en snögubbe!!

img_2226 (MMS)

Inte vacker, men dock en snögubbe!!


Alva med sin snögubbe. En liten gjorde vi.

img_5455 (MMS)

Alva med sin snögubbe. En liten gjorde vi.


sjuk uppdatering eller sjuk-uppdatering ;)

Jag har glömt sladden till kameran i Dalaland, så tyvärr är det fattigt med bilduppdatering. Förhoppningsvis får jag den imorron och kan då (när jag har tid lust och ork) att bjuda på nån bild från både jul och nyår.

Vet att uppdateringarna är väldigt fattiga emellanåt men jag tänkte sammanfatta de senaste två månaderna så här;
Första veckan i november blev jag dyngförkyld, jobbade ganska så gott ändå. Sedan la ryggen in och började krångla rejält och halsen.
Var hemma och var sjuk..
Vi var till bvc på 18-mån kollen av dotra och dagen efter började hon spy. Magsjuka.
Sen var hon nog frisk en hel vecka innan hon blev sjuk igen.
Hon var pigg ett par dagar men, som brukligt för henne, när hon är på väg att bli sjuk vill hon inte äta. Och sen dess har det gått i ett.
Fredag 26 nov hade hon feber och hosta, vi valde att ta chansen och åka upp till mormor och morfar ändå, lite miljöombyte kanske skulle göra att hon piggnade till.
Vaknade på lördag morgon och kräktes ner hela sängen, hade sovit väldigt dåligt på natten och en öroninflammation var diagnosen efter läkarbesök.
Penicillinkur en vecka och sedan trodde vi att hon skulle få vara frisk.
Men icke.
Hon hann gå en dag på dagis och sedan var det kört igen.
Spydde i ca 2 veckor. Dagligen. Men det konstiga var att det var bara på natten eller efter hon sovit en längre stund.Ingen som vi träffade blev smittad heller. Började misstänka bricanylen men läkaren trodde mjölk.
Så mjölkfri kost var det som gällde och ingen bricanyl. Fick slutligen airommir av en annan läkare, tror vi varit hos varenda en på vc i kallhäll vid det här laget.
Hon fick lämna fyra rör med blod, som mjölkades ur hennes ena finger (inte ett pip sa hon, duktiga tjejen!!) Tjejen som tog provet varnade oss för att det kunde bli felaktiga resultat om man mjölkade så mycket ur fingret. Det klämde hon ur sig när hon tog sista röret. Provet visade inte på någon intolerans. Så om det var rätt eller ett felaktigt resultat vet vi inte.
Men efter några dagar utan mjölk och bricanyl slutade hon kräkas.
Dotter äter i princip mjölkfri kost nu, för även om det inte är intolerans så kan hon vara överkänslig mot det. Hennes mage är inte som den ska när hon ätit för mycket mjölkproduker, lite ibland brukar gå men inte för mycket.
Allt detta vabbande med henne har gjort att min rygg sagt upp sig. Den vill helt enkelt inte vara med mer.
Nytt läkarbesök för dottern och utredning om rör skulle göras. Så vad händer?
Jo, självklart har hon en öroninflammation till. Vi hade inte märkt nånting denna gången. En ny penicillinkur.
Den läkaren som vi var till gillade jag inte heller, hans sköterska/receptionist talade dessutom om för mig på telefon, innan vi varit där att alva inte alls har förkyldningsastma och behövde inte nån medicin för det.
Konstigt hon fick det av läkaren på vc som ansåg hon behövde det, samt att vi ska på utredning för det i nästa vecka.
Hur som, vi åkte till mormorn och morfarn. Min semester hade börjat. Egentligen skulle jag väl ha vabat, eftersom dotra var sjuk, men va tusan. Jag var ju ändå ledig. Orkade liksom inte bry mig då.
Pencillinkuren avslutades på julafton och lilltjejen fick vara mer eller mindre frisk en vecka. Vi var till vc en gång efter kurens avslutning, då var hon röd i örat och hade en förtjockad trumhinna.
Däremot var mormorn däckad i förkyldning och morfarn i magsjuka när vi var där.
Jag åkte hem på nyårsafton, för jobb och fira med maken.
På nyårsdagen fick dottern hög feber, mormorn och morfarn fick åka med henne till falun för att kolla om det var öronen igen. Men icke! skönt var väl det. på sätt och vis.
Hon misstänkte halsen men deras halsodling tog 2 dygn. (de var hos öron specialist)
När dottern sedan inte sovit på hela natten, hade 40 i feber, trots feber nedsättande så beslöt motmotn och morfarn att dottern behövde vara med sin mamma. (Hon grät efter mamma hela tiden.)
Så vid sextiden på söndagsmorgonen hade de lämnat borlänge och åkt ner hit. De ringde och väckte på morgonen.
Det var en trött, liten kamin som vi fick hem 1.5 dag för tidigt.
Hon blev inte bättre och vägrade äta och dricka. (jag vabade igen) så vi fick ta oss en tur till astrid och där konstaterades att hon iallafall hade halsfluss.
En dunderpenicillinkur blev svaret och efter några dagar så gick febern ner.
Men hon är fortfarande inte helt kry. Trött och slut och inte alls sig själv.
Hon har börjat äta välling nu, men inte så mycket mat. Ellas smoothies går också ner.
Lite pirog igår och lite chips idag.
Vi firade att hon började bli frisk och jag är ledig med en magsjuka som jag toppar med en dunderförkyldning.
Det gäller att ligga på topp.
Som grädde på moset ringde min chef och sa att vi ska ha samtal. Jag vabar för mycket.
Som om jag valde det själv. Det är ju inte så att jag vill att hon ska ha hög feber och inte äta. Självklart är man ju orolig för sitt barn också och så ska man få detta ovanpå.
Men vi tackar för det!
Har pratat med facket och de är på min sida.
Men det bli bra med mötet för då kan jag fråga hur i hela de drog SJU OCH EN HALV semseterdag när jag var ledig sex dagar och någon av de dagarna jobbade jag bara 3 timmar. Då vill man ju inte det ska gå en hel dag!

Nu har jag gnällt av mig lite.

Nu är vi redo för våren! Med nya gardiner ...

img_1376 (MMS)

Nu är vi redo för våren! Med nya gardiner i köket!!


Här är en bild på fyra busfrön som satt so...

img_8898 (MMS)

Här är en bild på fyra busfrön som satt som ljus och tittade på oso och åt julskinkmacka till mellis. Efter en ordentlig pulka-och lekparkstur.


Min lilla sessa är sjuk.. Inte roligt alls...

Min lilla sessa är sjuk.. Inte roligt alls. Hög feber, högre än hon haft tidigare.. :( ingen öroninflammation allafall. Skönt det. Slipper pencillinet. Men jag längtar massor efter henne! Första dagen på nya året började inte så bra för mig heller. Vaknade stentrött med sprängande huvud och värkande nacke efter en natt med mycket dålig sömn. Var inte hungrig utan tänkte äta frulle på jobbet. Åker hemifrån och de har inte plogat!! En till en och en halv dm lössnö. Kul. Spårigt och jävligt. Lyckat. Man kunde typ köra 30. Kom mot j-berg och där hade allafall plogbilen varit. Men den hade missat den LILLA detaljen att ploga så det inte var snövallar när man skulle tex åka ut från en rondell. Tänkte att jag antagligen skulle skrapa sönder bilen, fastna eller nåt annat skoj. Men det gick bra! Kom till jobbet, sen såklart, och det var enorma vallar där med. Mutter mutter. Åkte runt och letade annan parkering. FULLT. Kul. Tänkte att jag åker väl igenom plogvallen här med. Eller hur. Fastnade på mitten. Försökte backa, köra fram osv. Inget hände. Mutter och dubbelsuck! Ringde kollegan som gick igång på de som plogat så värdelöst. Men vilken tur jag hade! En Karl med 4-hjulsdriven jeep stannade och frågade om jag ville ha hjälp. Sedan drog han loss mig med sin bil. Tackar snälla du! Det finns vänliga själar fortfarande. Han önskade mig god fortsättning på det nya året och åkte vidare! Han får en extra stjärna i himlen! Inte som den där surfarbror som stal min parkering i torsdags, som jag, på en överfull parkering stod och väntade på och han kom dit norpade den och jag fick stå kvar utan. Men det var en parentes.. Snövallen var ca en bilslängd lång och 4 dm djup visade det sig. Lyckat. Fick leta upp en beralparkering, betala och gå till jobbet. Mutter igen. Hade kjol idag. Vid elva var plogvallen kvar och ingen hade kört i den förutom jag. Betalde mer pengar i automaten, för resten av dagen, gick tillbaka till jobbet. Vad jag glömt var att jag inte hade frukost på jobbet heller. När min nya kollega kom vid ett kunde jag gå och handla. Stenhungrig! Vid halv två var plogvallen fortfarande kvar. Jag slutade vid sex och då var den borta allafall. Grattis liksom.


Första dagen på året-tårta. Den är lika äc...

img_9697 (MMS)

Första dagen på året-tårta. Den är lika äcklig som den ser ut ;)


RSS 2.0