Sjuklingen. Igen.

Då var hon sjuk igen då..
Min lilla älskling.
Mammas hjärta..
Feber och hosta..
Var hemma från jobbet på fredagen. Tur i oturen att det "bara" var 3 timmar som jag jobbade.
Funderade på hur vi skulle göra med dalarna.. Åka eller inte åka?
Planen från allra första början var ju att åka upp och jag skulle åka med pappa ner till gbg och flytta upp farfar.
Insåg att min rygg inte skulle palla med några 14-16 timmar på ett dygn i bil.
Så plan B var att åka upp iallafall. Baka lussebullar med prinsessan och mormor.
Sedan kom vi till plan C, som koms på lite hastigt på fredagen. Åka vid lunch, då jag ändå var hemma. Slippa fredagstrafiken och mörkerkörning. Passade kanon då det snöande hemma.
När vi kommit upp, i bra tid och inte nästan mitt i natten, hann vi träffa både mormor och morfar.
Insåg att jag glömt hennes vindfleece på dagis och hade bara skaljackan med upp (mormor och morfar köpte fin och skön overall, som vi måste byta storlek på), glömde hennes bricanyl och glömde nåt mer..
Så vi var på apoteket och skulle köpa annan hostmedicin.. Men de ville inte säälja nån till mig då medicinerna var från 2 år och A är ju bara 18 månader.
Så hon på apoteket tyckte jag skulle ringa 1177 för ett nytt recept.. men där sitter ju bara sköterskor.. Men de lovade allafall att fixa en läkartid till mig om A blev sämre.
Inatt vaknade hon ca 10 gånger och grät ajajajajajaj.. Fattade vad som var i görningen.
Halv sju vaknade hon och hostade så hon kräktes.
Så det blev till att ringa för att få en tid.

På sjukan konstaterades att hon har ju förkyldningsastma, nåt som jag gång på gång frågat efter i sth men det har de bara avfärdat, och så har hon öroninflammation. IGEN! 3 gången nu på kort tid.
Så när vi kommer tillbaka till sth ska det bokas tid för uppföljning, så att de kan kolla att det läker ordentligt och så ska hörseln kollas så att det inte blivit nåt med den.
Dock ska vi nog byta vc.. men det blir diskussion när vi kommer hem. Vet inte vilkaen vi ska ta i så fall osv.
Men det är en annan historia.
Nu är vi allafall i dalarna och idag har jag gosat bebis. En liten två månaders.. de luktar ju sååå gott.
Är verkligen så sjukt längesen Alva var så liten. Kan knappt komma ihåg att hon ens varit så liten!

nu blire film och hålla tummarna för att inte dottern vaknar.

Sov gott.


Världens finaste dotter var världens lyckl...

img_0318 (MMS)

Världens finaste dotter var världens lyckligaste när hon fick åka i sin nya pulka. Mamman bestämde sig inatt, när hon jobbade, att det skulle inhandlas en pulka nu när snön kommit. Vi köpte ju ingen förra året då vi resonerade som så, att snön ändå skulle försvinna på en gång i stockholm-by. Hur som toklycklig blev hon när hon vaknade och det stod en pulka i hallen. Dock är den rosa, vi ville ha en blå men de var slut. Vi var in till stan och käkade med morbror. Lunch skulle det vara för oss vuxna men klockan var närmare fyra så det blev nåt annat mellanting. Så fick hon en grön heliumballong, som hon säger Bang. Superskoj att släppa den upp i taket och ropa mamma mamma Bang, titta Bang och så ska vi göra om hela proceduren ;) hon har börjat med två-ords-meningar och Ulla var riktigt impad när vi var där :D Ulla frågade också om Alva var busig och sa att det bara lyste bus i hennes ögon. Förstår inte alls vad hon menar ;) ;) men konstigt vore det väl annars med tanke på den mamman och pappan hon har. :D händer massor här hela tiden. Nästa helg blir Dalarna och farfarn ska flytta upp. Ja, gammelfarfar för Alva då. Få se hur Min rygg ställer sig till Gbg tor på samma dag, den verkar inte vara lika sugen som jag.. Nästa vecka ska jag och ryggen iväg på uppdrag.  Få se vad det blir av det. Nu blir det ett glas vin, chips, tv och myyyyyyys med maken!!


Äckelvatten


Så här smojsegojsigt såg vårat kranvatten ut igår..
Så jag och Alva åkte på ikea och käkade.
Köpte sedan flaskvatten och gjorde våfflor till kvällen.

Har massor att berätta egentligen men orkar inte.
Bjöd ju på en bild allafall. Dessutom har jag ju pratat med sessans mormor och morfar flera gånger denna veckan så de vet ju allt. :D

Förra veckan när hon var sjuk låg hon nerb...

img_0297 (MMS)

Förra veckan när hon var sjuk låg hon nerbäddad i fåtöljen och tittade på Dora. Fytusan vad jag saknar henne nu! Har jobbat natt.. :s


Visst, jag längtar till våren men inte i n...

img_0299 (MMS)

Visst, jag längtar till våren men inte i november..


Okej, sen jag skrev sist.. 5 borrningar oc...

Okej, sen jag skrev sist.. 5 borrningar och två hammarslag. Vid olika tillfällen. Jag blir vansinnig!!


lite info

Mmmm just det, hon är ju magsjuk också. Vet inte om jag skrivit det. Men alla vet ju det i allafall.

Pratade med min farfar idag. Han ska flytta upp till Borlänge snart! Han fick en lägenhet, som på min fars beskrivning låter som den är underbar åt farfar. Bra planlösning, bra läge. Det kommer bli kanon för honom.
Dock är han lite skeptisk, han vill ju inte flytta från älskade göteborg. Han trivs så bra där! I don´t blame him. Jag vet precis vad han pratar om. Försökte i ett tappert försök att intala honom om att man kan trivas på andra ställen också.
Jag ska bara hitta var det är först. För jag har inte bott på nåt ställe (och jag har bott på många ställen) som jag trivts så bra som i göteborg. Då var ändå skeptisk mitt namn när jag flyttade dit.

Hoppas bara att flytten blir till om 2 veckor och att mormor vill vara en heeeeldag med barnbarnet för då får jag återse kära gbg och andas luften på en snabbvisit när vi bär ut farfars saker.Så ja, nu är de ingång och borrar igen. Varade det i hela 10 sekunder denna gången??


Vad är det som grannarna borrar i månader?

Fyfan vad jag hatar mina grannar!
Alva har inte sovit sen 10.15 på förmiddagen. Uppenbarligen nånting som stär henne. Fick henne tillsist att somna nu på kvällen. Hon han inte sova mer än fem minuter innan grannjäveln börjar borra i betongen. Seriöst! Hur mycket behöver de idioterna borra? Det har pågått i månader, flera kvällar i veckan. Det borras några sekunder, inte alls tillräckligt för att göra ett hål för någon skruv eller plugg. Sedan är det uppehåll i allt från 10-60 min. Sedan borras det i några sekunder igen och så börjas det om Vad är det frågan om??
Dottern vaknar ju såklart och är livrädd och det finns en gräns för hur många gånger man kan gå in, stoppa i nappen, stryka henne på kinden och överhåret, lägga henne ner och säga att det inte är nåt farligt och hon somnar. Denna gången hade hon "sovit" i 45 minuter innan det var kört.
Grattis! en 45-minuters middagslur på kvällen är precis vad alla småbarnsföräldrar önskar. Så där lagom länge att de kan vara vakna halva natten, tillräckligt länge för att det ska förstöra vuxentiden.
När jag försökt fått dottern att sova om i 50 minuter, i en desperat kamp om att vägra ge upp, får maken ta över. Han har nu hållt på i snart tio minuter och jag antar, för jag hör, att hon inte är nå närmare att somna nu än för 30 min sen. det känns hopplöst. Så jag fattar egentligen inte varför vi försöker, varför envisas. Det är ju inte hennes fel att hon vaknat, heller inte vårat. Men jag vill inte hon ska få en vana att komma upp igen. För jag hoppas ju att hon så småning om kommer lära sig att somna om.

Men vad är det då för betende som mina grannar har? Och vad i hela är det som de borrar?? Och i månader, samma beteende. Idag la de dock till med nåt nytt.. Efter att de första borrningarna varit tysta i nästan 45 minuter så la de till en hammare. Jag måste påpeka att även detta var ett märkligt hamrande. Inte några rejäla slag så att det var klart, heller inte många ordentliga slag, om det varit flera olika spikar. Utan detta var, mer som om man gett hammaren till ett litet barn som satt och förstrött bankade hammaren i väggen. I brist på annan aktivitet så kan man ju alltid borra lite sporadiskt i väggen. Vilken underhållning. Och i månader.
Dock är jag inte imponerad. Bara irriterad. Förbannad.


Mammans sjukling låg igår på soffan och ti...

img_0296 (MMS)

Mammans sjukling låg igår på soffan och tittade på Disney. Magsjuka är inte alls skoj.. :s


Alva spanar in snöbollen som hon hade i ha...

img_0292 (MMS)

Alva spanar in snöbollen som hon hade i handen.


Så här mycket snö hade vi i morse. Hade är...

img_0291 (MMS)

Så här mycket snö hade vi i morse. Hade är rätta order för det har smält hela dagen. Men tyvärr så snöar det igen nu.. Känns som jul snart för det är sånna flingor..


Alva har köpt present till sin pappa. :)

img_0288 (MMS)

Alva har köpt present till sin pappa. :)


Jag är riktigt besviken för att jag blev s...

Jag är riktigt besviken för att jag blev sjuk idag. Är nu dunderförkyld och har massa ont i halsen. Imorron är det apt och jag såg verkligen fram emot det! Jag har massa synpunkter och hade verkligen sett fram emot att få ta upp dem. Våran tobakspolicy, som vi haft senaste två åren och som fungerar på -5 *mutter mutter* hade laddat och förberett mig ordentligt. Kanske ska ringa chefen imorron och be henne framföra mina synpunkter eller maila. Får se när vi vaknar.. Nu ska jag bädda ner mitt sjuka jag.


Äntligen har Patrik köpt en riktig handväs...

img_0276 (MMS)

Äntligen har Patrik köpt en riktig handväska till mig :) jag säger väldig som Adam Alsing, jag är sist med den.. :p men det spelar ingen roll :)


Stor tjej går själv till dagis!

img_0271 (MMS)

Stor tjej går själv till dagis!


RSS 2.0