en svettpöl stor som atlanten

Japp, då var jag hemma igen.
När man kliver in hos en tandläkare, spelar ingen roll vilken eller var det är nånstans, men det det är en speciell doft, en doft jag absolut inte tycker om. Nej, usch och fy.
Hur som helst, anmälde mig och fick sitta ner en stund. Läste en city som låg slängd i väntrummet. Väntade. väntade och väntade. Efter något som kändes som en evighet, jag hann läsa i princip hela tidningen, i själva verket var det ca fem minuter men iallafall, fick jag iallafall komma in.
Jag blev visad till stolen, fick ett gäng frågor, fick gå igenom hälsodeklarationen och sen peka vilken tand jag behövde fixa. Hon tittade lite snabbt och sa 1615 kronor, vill du ha bedövning på det också?
-Ja, tack svarade jag. Funderade en stund om det kostade extra men struntade i vilket. Tanten som svarade i telefonen igår sa att det skulle kosta mellan 500-1000 kr, så jag tänkte att det säkert skulle sluta på 2000 kr, jag fick nog räkna med det så jag inte skulle bli besviken, så jag hade väl lite rätt.
Tandläkaren började med lite bedövningssalva innan sprutan och berättade väldigt utförligt vad hon skulle göra, så jag sa:
-Jag tycker verkligen det här är superjobbigt så säg definitivt inte när du sticker!
Vips blev hon som en annan person och pratade om näsandning och yoga-andning (som min tandläkare i gbg), när jag väl fått in det sa hon inte så mycket mer. La nog lite extra bedövning för att jag inte skulle känna nåt, är bedövad ända upp i öronsnibben.. Sen väntade någon minut extra, för att försäkra sig om att bedövningen verkligen verkat ordentligt.
Jag kände inte mycket när de tröck och knackade, slipade och grejade. De satte tydligen på några ringar för att hon skulle kunna komma åt ordentligt mellan tänderna, för det var som en V-formad bit som gått ur ända ner (inte i roten men ner dit om jag fattade rätt), då kändes det som om hon skulle trycka käken ur led, för jag gapade så jag hade kramp och hon tröck mer neråt. Men ont där hon höll på hade jag inte.
Jag blundade och andades, ibland iallafall, höll mig krampaktigt i armstödet och blundade ännumer. Tittade upp en snabbvända och sedan blundade jag lite till.
När hon var klar hade 25 minuter passerat i blundandetillstånd. Det värkte i min tumme efter att ha kramat armstödet, men munnen då? Nope, kände inte ett skit. Var nästan så jag tänkte be om bedövning för min tumme också.
Kalajset slutade på 1140:- efter mina rabatter, är ju billigare att gå när man är under 30. :P
När jag kom till kassan så sa jag att jag ville ha räkning på det (det hade jag frågat om igår när jag ringde, annars hade jag inte kunnat gå idag).
Okej, svarade hon, men då vet du det kostar 50:- extra? Nej, det visste jag inte men nu vet jag, måste ta det på faktura i vilket fall som helst.
När jag kom ut tittade jag på räkningen och tanten från igår hade rätt, det kostade ca 1000:- att laga tanden, men sen var det ju en undersökningsavgift på nästan fyrahundra, av BARA den tanden, sen kostade det ju att röntga den, bedövningen kostade och så var det lite annat smått och gott. Hade hon inte kunnat säga det också?
Jaja hur som. 1190 blev slutresultatet. Hade ju kunnat göra nåt roligare för pengarna men samtidigt så måste det ju göras. Får låta bli att tugga i framtiden så kanske jag inte biter av nånting mer. Suck, varför tog jag inte den där tandförsäkringen förut när jag blev erbjuden den? Då hade alla sånna saker ingått. Okej jag hade betalat ca 100kr/månad men iallafall, då slipper man mastodontkostnaden en månad. Dessutom hade jag ju då kunnat fixa till mina tänder som är helt fucked up, efter att jag blev slagen på krogen. Hur som, ska orka ta tag i det iallafall och kolla med försäkringsbolaget om de kan fixa det. Ska bara hitta på vilken tandläkare det var som jag gick till i Örebro och som kontrollerade de sakerna. Sen begära alla papper därifrån, samt den i götebrog som hjälpte mig när jag fick problem efter nåt år. Har fått ett jack i tanden under tandköttet, är precis lika mysigt som det låter. Numer har jag ont var och varannan dag efter det. Tanden som blev slagen en framtanden (den med jack i) har åkt in bakom andra framtanden och när jag biter ihop  trycker undertänderna på den som åkt bakom vilket gör att det ömmar i överkäken som sedan leder till huvudvärk. Inget skoj nånstans. Funderar på hur mycket det kommer att kosta i slutändan och hur mycket försäkringsbolaget är villig att hjälpa till med.
Tänkte kolla med tandläkaren nästa gång jag ska dit. De kommer att kalla mig för en vanlig undersökning i april nånstans, så det blir väl bra.

Nu ska jag ta och slänga mig i duschen för jag svettades värre än efter en timmes hårdträning på gymmet.
Undrar om de fick ta fram svabben och torka av golvet för det måste ha varit en pöl stor som atlanten på golvet.

Hade nånstans också tänkt att jag skulle ta och gå till ÖF idag, men om bedövningen ska sitta i länge till så kommer jag inte iväg. För det känns som om hela sidan hänger och salivet rinner och droppar ner för hakan.

En lätt överdrift nånstans, jag vet. Men iallafall.


XoXo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0